Houwaert's Hovawart        

     Officially FCI registered kennel since 1988                                   Kees van Gorp tel: + 31 6 547 165 56

Gezondheid

Veel aspirant kopers denken dat het kopen van een hond met stamboom een garantiebewijs is voor het kopen van een gezonde hond. Niets is echter minder waar! Het kopen van een gezonde pup is iets waarbij u zich zelf zo goed als mogelijk dient te informeren. Vraag altijd naar testen van ouderdieren van de aan te schaffen pups. Met testen bedoelen wij onderzoeken die verricht zijn op medisch gebied. Twee kampioendieren samen geven nooit een garantie dat er gezonde dieren geboren worden. Per ras zijn verschillende "gezondheidsaspecten" die extra aandacht verdienen. 

Ook hebben wij de overtuiging in het voeden op de manier hoe wij dat doen!

Vaak kunt u via de Raad van Beheer op kynologisch Gebied in Nederland extra informatie krijgen. Meestal wordt u door verwezen naar een rasvereniging die door deze raad erkend is. Let wel er kunnen ook goede honden bij fokkers die niet in een rasvereniging fokken geboren worden.

Vaak is het belangrijk dat u eerst bij een fokker gaat kijken en met deze kennis maakt. Een goede fokker verkoopt nooit zomaar een pup door de telefoon of via internet. Een eerste contact kan men natuurlijk wel maken via deze mediamogelijkheden.

Natuurlijk moet er een klik zijn tussen de koper en een fokker. Kijk ook wat een fokker u verder kan bieden aan service. Is het zo dat u een pup betaald en verder geen service meer kunt verwachten of is het zo dat de fokker bijvoorbeeld; de dieren laat testen op de meest belangrijke zaken binnen zijn ras, service bied zoals opvang in vakanties, lessen verzorg voor gehoorzaamheid en socialisatie en of u met raad en daad zal bijstaan als dat nodig is.